Citát

Ježíš, ne Caesar, toť smysl našich dějin a demokracie. -- Tomáš Garrigue Masaryk

Otázky a odpovědi Email
Středa, 24 Březen 2010 17:31

Otázky od Lidových Novin:

Dobrý den,

jsem redaktorka domácí rubriky Lidových novin.

Ráda bych vás poprosila o informace, rozhovor kvůli kandidatuře vaší strany, posílám otázky, pokud bychom si mohli zavolat, byla bych ráda. Text píši do zítřejšho vydání, tedy musím ho mít hotový do dnešního večera.

Otázky jsou následující?

1) Můžete představit své kandidáty? Na stránkách jsem nenašla ani to, kdo stranu vede. Je to vážně míněný projekt, i když chybí bližší politický program?

2) Proč kandidujete jen v Moravskoslezském kraji?

3) Z čeho čerpáte finanční příspěvky, i třeba registrační poplatek pro krajský úřad, jakou chystáte kampaň?

Odpovědi:

Dobrý den,

Tato podaná kandidátka je počin jednoho člověka, který není členem žádné skupiny či církve. Vzhledem k tomu, že ten jednotlivec ještě zvažuje jestli od tohoto projektu neustoupí, nechce nyní zveřejňovat své jméno ( Kandidát již je zveřejněn, více zde ). Má obavy, že tento počin může být špatně pochopen a tak v konečném důsledku způsobit více škody než užitku. Ještě má nějaký čas na rozmyšlenou.

Na kandidátce je pouze jeden člověk.
V podstatě u tohoto projektu nejde o to, kdo je na kandidátce, ale jde spíš jen o to, předat veřejnosti určité myšlenky touto
formou kandidování do voleb PS. Takže se dá říct, že úplně stačí, když si lidé přečtou co je napsáno na webu a popřemýšlí o tom anebo mohou být osloveni jen názvem strany, který by se měl objevit na hlasovacích lístcích.


Jinak projekt je samozřejmě myšlen vážně a bližší politický program chybí záměrně. Jde skutečně jen předat určité duchovní věci s vírou toho, že takto se nepřímo ovlivní i způsoby práce politiků či kvalita jejich výsledků.

Kandiduje se jen v jednom kraji hlavně z finančních důvodů. Za jednu kandidátku je totiž potřeba zaplatit 15000 kč.
Těch 15000 kč bude platit vedoucí projektu ze svých osobních prostředků.
Zatím žádná kampaň se nechystá.

S pozdravem

vedoucí projetku

{jcomments on}